NIEUWSBRIEF MAART 2024

Hallo allemaal!

Het is wel weer eens tijd voor een mooie nieuwe nieuwsbrief, dus bij deze een mooi gevulde update van mij voor jullie😊

Met hierin: Een voorstelrondje voor Jordy, de nodige informatie vanuit kwaliteit over bijv. het ontruimen van het pand. Een nieuw oud project, verlof wettelijk/bovenwettelijk. Update over de Easter Eggs en onze nieuwe arbodienst.

Verder wil ik jullie er op blijven attenderen dat we iedere eerste vrijdag van de maand een hele gezellige vrijdag middag borrel hebben waar je ook gewoon cola kunt drinken😊 Met binnenkort een hele speciale (hamburger) editie, houd Slack in de gaten😉

En ik wil graag afsluiten met een serieuze noot. We hebben namelijk te maken met een flinke verzuimgolf binnen onze organisatie. Je zult het vast gemerkt hebben dat er uren uitgevraagd worden, je links en rechts moet bij springen of dat het wat drukker is dan normaal.

Naast dat dit natuurlijk vervelend is voor de betrokkenen heeft dit ook flink (financieel) impact op ons als organisatie. Heb je hier vragen over of kun je soms wel wat gaten dicht lopen voor ons en vooral je collega’s. Ga dan vooral naar je leidinggevende, we kunnen alle hulp gebruiken😊

Wat doe je als de slow whoop gaat?

  1. Rond de werkzaamheden waar je mee bezig bent direct af. Zit je midden in een gesprek, geef dan aan dat je het gesprek moet beëindigen en hang op.
  2. Lock je computer.
  3. Laat je spullen (tassen e.d.) liggen en verlaat de ruimte rustig via de dichtstbijzijnde nooduitgang door de vluchtroute te volgen.

4. En ga naar buiten naar de verzamelplaats. De verzamelplaats is bij de ingang van het parkeerterrein (bij de hekken en afvalcontainers). Je ziet daar dit bord:

5. Meld je op de verzamelplaats bij de BHV’er die de namen van de aanwezigen noteert.

6. Blijf op de verzamelplaats totdat de BHV’er anders aangeeft.

Een slow whoop gaat af wanneer een gebouw ontruimt moet worden. Ze noemen het ook wel een ontruimingssignaal. Een ontruiming kan plaatsvinden om de volgende redenen:

  1. er is een (beginnende) brand.
  2. er is een bommelding.
  3. er is een oefening van een ontruiming

 

VOG

Zoals jullie wellicht weten maken wij gebruik van een VOG-controle bij de projecten: Medipoint en Sanquin. Een VOG-controle wordt gedaan om te beoordelen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie of activiteit. Om deze controle verder uit te breiden worden er per direct bij contracten voor onbepaalde tijd herhaal-controles gedaan!”

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als de afkorting ‘VOG’, is een document waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie.

 

Kwiek

Vanaf 1 maart 2024 werken wij samen met een nieuwe arbodienstverlener: Kwiek. Deze vernieuwende organisatie stelt zich graag aan jullie voor:

Laten we eerlijk zijn:
In de kern zijn wij jouw (nieuwe) arbodienst. Alleen doen we het net even anders. Vaak ligt de focus op het herstellen van ziek zijn en een snelle re-integratie. Maar wij kijken ook naar andere factoren. Dus niet: hoe kun jij weer zo snel mogelijk aan het werk? Maar: hoe ga jij er samen met je werkgever voor zorgen dat dit op een duurzame manier gebeurt?

Hoe werken wij?
Bij Kwiek geloven wij dat iedereen het recht heeft op het vermogen om te werken. Dat noemen wij jouw werkvermogen: de basisvoorwaarde voor je welzijn, bevlogenheid en energie. Het werkvermogen wisselt, waardoor jij af en toe wat minder lekker in je vel zit. Soms vanwege ziekte, vaak in combinatie met andere dingen in je (werkende) leven. Dat heeft impact. Kwiek begrijpt dat, maakt dat inzichtelijk en bespreekbaar. Zodat jij weer duurzaam aan het werk kan.

Huis van Werkvermogen
Jouw werkvermogen meten wij met het Huis van Werkvermogen. Een model dat we al lang gebruiken om verzuim te voorkomen. Dat huis bestaat uit vier verdiepingen.
Verdieping 1, gezondheid (lichamelijk en mentaal), zien wij als dé basis voor jouw werkvermogen.
Verdieping 2, competenties, draait om kennis en vaardigheden.
Verdieping 3, om de normen en waarden van jou èn je organisatie.
Verdieping 4, werk, om sfeer, leiderschap en werkomstandigheden.

Wanneer alle verdiepingen in balans zijn, ontstaat er een goed werkvermogen en een laag verzuim. Nu én in de toekomst.

Haal het beste uit jezelf!
Met behulp van onze adviseur werkvermogen breng jij jouw werkvermogen in kaart: welke factoren beïnvloeden je positief en welke negatief? Zowel zakelijk als privé? Vervolgens bepalen jullie samen op welke punten jij hulp kunt gebruiken. Zodat jij het beste uit jezelf en je werk kunt halen.
Welkom bij Kwiek!

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op www.kwiek.nu

Feestcommissie

Gouden paaseieren winnaars
Het zoeken naar de Gouden paaseieren was een groot succes! Alle eieren zijn gevonden en de winnaars zijn met een leuke prijs het paasweekend ingegaan. 

Kort ander nieuws:
Afgelopen maand hebben wij binnen de feestcommissie afscheid genomen van Caroline en Kealy. In zeer korte tijd zijn deze plaatsen opgevuld door een aantal nieuwe leden die we volgende nieuwsbrief graag aan jullie voor gaan stellen. Zou jij ook heel graag deel uit willen maken van de feestcommissie of heb je nog een goed idee, stuur dan een mail naar feestcommissie@qualitycontacts.nl

Terug van weggeweest: DELTA!

Sinds begin maart hebben we de werkzaamheden voor Delta weer opgepakt. Onder de leiding van onze vertrouwde outbound specialist Ingrid Vink zijn we uit de startblokken geschoten door in het eerste gesprek gelijk een sale neer te zetten, complimenten naar alle betrokkenen!

Voor Delta gaan we de komende periode 2 verschillende projecten bellen. Dit betreffen allemaal bestaande Delta klanten. Bij een deel gaan we deze klanten de voordelen van Deltamobiel voorleggen met als doel hier nieuwe abonnementen te verkopen. En bij het andere deel gaan we de strijd aan met Ziggo en KPN en zullen we mooie aanbiedingen bij een contractverlening aanbieden.

Mocht je hier nou meer over willen weten of wil jij ook wel eens de commerciële uitdaging aan gaan schroom dan niet om bij Ingrid aan te haken.

Even voorstellen Jordy

Hallo allemaal!

Mij is gevraagd om deze maand een stukje over mijzelf te schrijven voor in de nieuwsbrief. Hartstikke leuk natuurlijk! Mijn naam is Jordy Evers. Sinds 15 februari ben ik werkzaam bij QC als senior teamleider op de projecten Medipoint en Sanquin. Daarnaast volg ik ook vanaf mijn eerste dag een traject met als doel om klaargestoomd te worden voor de functie van Client Service Manager (voorheen projectmanager).

Ik ben 31 jaar en woon in Zwolle met mijn vriendin en twee kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om naar wedstrijden van Heracles te gaan en doe ik op z’n tijd graag een drankje met vrienden. Een andere interesse van mij is de politiek. Sinds kleins af aan ben ik geïnteresseerd in de (Nederlandse) politiek en volg ik dat vrijwel dagelijks.

Ja, ik ben inderdaad zo’n apart vogeltje dat vrijwillig naar lange debatten kijkt 😉 Die politieke interesse leverde in 2023 nog een mooi avontuur op, omdat ik kandidaat Tweede Kamerlid was tijdens de afgelopen verkiezingen en een jongensdroom uitkwam toen ik het rode vakje voor mijn eigen naam mocht inkleuren!

Volgens mij is het nu wel weer lang genoeg over mij gegaan, dus ik laat het hier graag bij. Meer weten? Spreek me gerust aan!

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor het warme ontvangt en zie ik uit naar het voortzetten van de nu al fijne samenwerking! Hartelijke groet, Jordy Evers.

HRM Nieuws

Zoals jullie weten bouwt iedere medewerker van Quality Contacts jaarlijks verlof op. Dit verlof is onderverdeeld in wettelijke verlofdagen en bovenwettelijke verlofdagen. Wettelijke verlofdagen zijn het minimumaantal verlofdagen waarop elke werknemer in Nederland recht heeft, namelijk vier weken per volledig jaar.

Bovenwettelijke verlofdagen zijn alle extra dagen boven op dit wettelijk minimum.

We willen jullie graag informeren dat alle wettelijke verlofdagen van 2023, oftewel alle uren opgebouwd tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023, op 1 juli 2024 komen te vervallen.

Als je nog wettelijke verlofuren van 2023 over hebt, plan deze dan voor 1 juli 2024 in om te voorkomen dat je deze uren verliest!

Mochten er vragen zijn kun je deze altijd stellen bij afdeling HRM!

MIJN QC Easter Egg Hunt

De Easter Eggs zijn (nog) niet allemaal gevonden. Er zijn twee inzendingen die een bedrag van 25 euro hebben gewonnen: Maral (Medipoint) en Rosalina (VitaAir) gefeliciteerd!

Zie afbeelding hiernaast voor het gevonden Easter Egg.

De overige Easter Eggs blijven nog even verstopt totdat ze gevonden zijn. Elk gevonden Easter Egg is een bon van Bol t.w.v. 25 euro waard.

Hierbij een hint: stipjes!