Nieuwsbrief september 2023

Veilig omgaan met persoons gegevens

Hoe zat het ook alweer?

Onze core business bestaat uit informatie/data/(persoons)gegevens. Daar willen wij zo veilig mogelijk mee om gaan, zodat ze in betrouwbare handen zijn en niet toegankelijk voor anderen. Wil je daarom rekening houden met de volgende acties….

Uitloggen: Vergeet je aan het einde van je werkdag niet uit te loggen uit al de systemen waarmee je werkt? Teleknowledge, programma’s van onze opdrachtgever, maar ook vanuit Slack!!

Communiceren: verstuur persoonsgegevens nooit digitaal, niet via WhatsApp, niet via Slack etc. Maak ook geen screenshots of foto’s van persoonsgegevens.

Informatiebeveiligingsincident à datalek: Heb je het vermoeden dat informatie bij de verkeerde persoon terecht is gekomen of in te zien is door iemand die hier geen recht op heeft (de vertrouwelijkheid is een probleem), dan kan er sprak zijn van een datalek. Meld alle situaties waarbij informatie mogelijk ‘gelekt’ is direct. In deze zin zijn drie aspecten belangrijk:

 • Dit kan informatie/data/(persoons)gegevens zijn van de klanten van onze opdrachtgevers, maar ook van collega’s (staf en agents) of gegevens van opdrachtgevers of leveranciers.
 • Daarbij gaat het dus om situaties waarbij mogelijk gelekt is. Maak niet zelf de afweging of het een datalek is en vel ook geen oordeel, dit laat je over aan de afdeling kwaliteit, ICT en de operationeel manager.
 • Direct is zonder vertragen, neem dus niet eerst even pauze, NEE meld het meteen!

Melden doe je zo: stuur een e-mail naar security@qualitycontacts.nl.

Clear screen: vergrendel je scherm bij het verlaten van je werkplek (ook thuis).

Clean desk: zorg dat je werkplek opgeruimd is en laat geen gegevens slingeren (ook thuis).

Ronde tafel

Afgelopen 4 oktober hebben we de eerste ronde tafel sessie gehouden met het spel “kan dit wel?”

Als vertrouwenspersoon wil ik (Rita) er, samen met het managementteam, voor zorgen dat we een veilige en plezierige werkplek kunnen bieden aan de werknemers.

Vijf agents, die we hiervoor hebben uitgenodigd, hebben vandaag deelgenomen aan een spel waarbij een aantal stellingen werden voorgelegd aan de deelnemers.

Hier mochten ze hun mening over geven en de discussie aangaan.

Het was een open en plezierige sessie en er zullen nog meer sessies volgen. Wij zullen hiervoor steeds andere agents van verschillende projecten benaderen.

Deze dag hebben deelgenomen:

 • Marisca (Sanquin)
 • Chris (Medipoint)
 • Angelique (Praxis)
 • Jerensly (Veneta)
 • Nils (Praxis)

 

Groet, Rita

Uitgelezen tijdschriften

Hierbij een oproep aan iedereen die zijn of haar tijdschrift heeft uitgelezen, en hier niets meer mee doet. Heb jij nog een Donald Duck liggen, een Linda, een Quest of een ander leuk en interessant blad, wil je deze dan meenemen naar kantoor?

Dan kunnen we deze in de kantine neerleggen en deze in de pauze lezen. Maandelijks nieuwe aanvulling is uiteraard ook altijd welkom. In de kantine staat een rek waar je deze op kunt leggen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Nieuwe collega's!

Voor Tintelingen zijn we weer op zoek naar nieuwe collega’s! Ken jij iemand die:

 • Minimaal 17 is
 • Minimaal 12 uur per week kan werken
 • Vooral overdag zijn uren kan maken

Geef dan zijn of haar gegevens door aan Bas Schoonderwoerd. Is diegene na zijn proeftijd nog in dienst en werkzaam bij QC, en jij uiteraard ook, dan ontvang je van ons een bonus van €100,- bruto.

"en toen was er taart"...

Meestal om een verjaardag te vieren of een ander jubileum, maar deze keer mochten wij uit naam van Praxis heerlijk gebak van dé bakker uit Zwolle Lindeboom bestellen als dank voor het harde werk wat ons team de afgelopen weken heeft gedaan. Het was soms een uitdaging om de grote stroom aan incidenten op te pakken, alle klanten te woord te staan en de gaten op te vullen die waren ontstaan door verlof en uitval, maar het is allemaal gelukt! #1team1taak

Even voorstellen

Hi all,

Velen van jullie kennen mij al, maar een aantal nog niet en daarom stel ik me graag (nog eens) voor!

Mijn naam is Nathalie, ik ben 35 jaar en ik kom uit Hengelo. Ik woon samen met mijn vriend, 2 katten en om het weekend het zoontje van mijn vriend.

Dansen is een grote passie van mij, en wil ik graag weer oppakken. Ook sta ik regelmatig in de sportschool.

Ik ga graag uiteten, dagjes weg en hou van (bord) spelletjes.

Sinds september ben ik begonnen als teamleider bij Quality Contacts en het bevalt me ontzettend goed! Ik ga al een lange tijd mee in de callcenter/contactcenter wereld en was klaar voor een volgende stap en dat was teamleider.

Quality Contacts is een ontzettend fijn bedrijf om te werken. De eerste keer dat ik hier kwam (en toen had ik nog niet eens het gesprek gehad) voelde ik mij al helemaal thuis. Een groter compliment kun je als bedrijf zijnde niet krijgen denk ik.

Ik kijk uit naar een leuke en fijne samenwerking met iedereen!

Het beeld (ipv geluid)