Quality Contacts vernieuwt 125 werkplekken

Wij grepen de afgelopen periode van thuiswerken aan als een kans om te werken aan onze thuisbasis in Zwolle. Het pand waar we sinds 2015 gevestigd zijn, was toe aan vernieuwing en dat hebben we direct groots aangepakt. Met de uitbreiding van een nieuwe vloer met 50 extra werkplekken, kon een verbouwing van de ‘oude’ vloer niet uitblijven en hebben we nog eens 75 werkplekken in een volkomen nieuw jasje gestoken.

Innovatie die technologie overstijgt

Natuurlijk is het belangrijk om met de juiste software te werken en om een headset van goede kwaliteit te hebben. Maar dat is niet het enige wat van een werkplek een fijne plek maakt. Wij geloven dat een juiste werkomgeving voor onze medewerkers bijdraagt aan een goede sfeer. En dat gaat voorbij een laptop, muis en een headset, dat gaat ook over de stoelen, bureau’s, wallboards en zelfs de vloer.

Nu echt klaar voor hybride werken

Daarom hebben wij een vernieuwend ontwerp gemaakt voor onze belvloeren. Met nieuwe (geluidsisolerende) bureaus, nieuwe bureaustoelen, het gebruik van veel luchtzuiverende   planten, en werkplekken die standaard zijn voorzien van een dockingstation waar laptops in geklikt kunnen worden, maken we het hybride werken nog toegankelijker voor onze medewerkers. 

Daarnaast hebben we veel aandacht besteedt aan de uitstraling van onze werkvloer en zitplaatsen. Door een nette, schone werkomgeving te bieden, creëren we een fijne, ruime en rustige werkplek voor onze medewerkers.  

Medewerkerstevredenheid leidt uiteindelijk tot klanttevredenheid

Wij zijn van mening dat klanttevredenheid van binnen start, bij onszelf. Daarom hebben we hard gewerkt om onze medewerkers een werkplek te geven die sfeervol en gezellig aanvoelt. Apparatuur, meubilair en technologie die de werkervaring van medewerkers verbeteren zijn een van de ingrediënten om de tevredenheid van onze medewerkers te verhogen. En als we daarmee elk contact kunnen verbeteren, is de verbouwing voor ons geslaagd. We kunnen niet wachten om zowel onze medewerkers, als onze opdrachtgevers snel weer te verwelkomen op onze fantastisch mooi vernieuwde vloeren!

Meer lezen:

klantervaring is het nieuwe marketing thumb

Klantervaring is het nieuwe marketing

Met zoveel kanalen waarmee klanten communiceren, lijkt het creëren van een krachtige en gedenkwaardige klantervaring ingewikkelder dan ooit. Aan de oppervlakte willen klanten dezelfde dingen die ze altijd al hebben gewild, en daar moet voor worden gezorgd.

Lees verder »
klachten zijn goed voor je organisatie

Klachten zijn goed voor je organisatie!

De meeste klanten vertellen niet over hun klachten en geven dus niet de kans om fouten te corrigeren. Een klant die klaagt, geeft je de kans om problemen op te lossen, terug te winnen en de ervaring voor andere klanten te verbeteren. Dus bedank ze dat ze de tijd hebben genomen om contact met je op te nemen.

Lees verder »