
Quality Contacts in Customer First
Wat zegt een plaats op een lijstje over de kwaliteit van een bedrijf? Dat vroegen we ons af toen we in de Customer First zagen
Eindelijk! We mogen weer open en heel Nederland maakt daar goed gebruik van. Dat hebben we afgelopen week weer gezien in het zuiden en oosten van het land waar volop carnaval werd gevierd! Na 2 jaar maatregelen is dit een verademing. En we hebben weer een keuze, werk je thuis? Of werk je vanaf kantoor. Wij zien er in ieder geval enorm naar uit om weer mensen te mogen verwelkomen op kantoor. Samen een kopje koffie of thee doen, even lunchen in de middag en gezellig bijpraten. Thuis werken geeft vele voordelen, en tóch hebben we energie van samenzijn gemist.
Velen zullen het moment nog goed op het netvlies hebben staan. De regering die opriep om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe dan? Binnen Quality Contacts was reeds ervaring en een beleid rondom thuiswerken. Destijds een USP en onderscheidend, tegenwoordig ben je onderscheidend wanneer je thuiswerken níet faciliteert. Door de reeds opgedane ervaring was de gedwongen thuiswerk situatie technisch gezien niet zo’n grote impact. Technisch niet nee…..
Bij de start van thuiswerken was het merendeel van zowel de werknemers als de werkgevers lovend. Minder (reis) kosten, minder reistijd, hogere productiviteit, betere kwaliteit van het werk, lager ziekteverzuim, én meer balans tussen privé en werk.
Alleen maar halleluja? Zeker niet. In de loop van de tijd hebben we ook de minder positieve kanten gezien. Teamleiders die voorheen de beste teamleiders waren, juist door midden tussen de mensen te staan moesten een hele ander manier van werken aanmeten. Zichzelf herontdekken en onderzoeken hoe hetzelfde doel te bereiken (er zijn voor je team), maar dan op afstand.
De voordelen voor de medewerkers van thuis werken werden opeens nadelen. Zo liep privé en werk opeens door elkaar, kwam men in een sociaal isolement, en was samenwerking met collega’s en leidinggevenden een groot gemis.
Hybride werken is het toverwoord voor velen. Na 2 jaar thuis gewerkt te hebben is dat even schakelen. Iedereen komt ten minste 1 dag in de week naar kantoor. En op deze regel zijn uiteraard velen uitzonderingen op basis van thuis omstandigheden, kinderen, huisdieren, werkplek maar ook op basis van de emotionele wens van een medewerker. Resultaten zijn en blijven ook een belangrijk uitgangspunt.
Natuurlijk hebben we veel oog voor de individuele wensen, maar resultaat nemen we hierbij altijd in ogenschouw. Hybride werken blijft. We merken nu als dat dit een enorme boost geeft aan de bedrijfscultuur. Dat klinkt tegenstrijdig, want de angst heerst dat de bedrijfscultuur ten dode is opgeschreven wanneer medewerkers minder vaak op kantoor zijn. Het tegenovergestelde is waar. Juist wannéér men naar kantoor komt staat men open voor sociaal contact, samenwerken en gezelligheid.
Nu we elkaar ook weer mogen zien, het uitgaansleven weer is begonnen is het weer tijd voor het inmiddels vele malen verschoven personeelsfeest. We gaan vieren dat we weer mogen samenzijn, vieren dat we leven in vrijheid en vrede, want dat dát geen vanzelfsprekendheid is, maken de afgelopen dagen pijnlijk duidelijk..
Wat zegt een plaats op een lijstje over de kwaliteit van een bedrijf? Dat vroegen we ons af toen we in de Customer First zagen
Dit is hét moment om de mythen te ontkrachten over welke kwaliteiten nodig zijn om een goede klantenservicemedewerker te worden.
Bij ons als flexibel contactcenter is alles ingericht op basis van het principe ‘Expect the unexpected’! Een inhouse klantenservice is vaak niet ingericht op het opvangen van piekdrukte.
De Net Promotor Score is een index gebaseerd op één enkele vraag: Zou u [bedrijf] aanbevelen aan een collega of vriend? Dit is de ultieme vraag waarop alle NPS-enquêtes zijn gebaseerd.
Het lijkt natuurlijk een open deur, als we zeggen dat de uitstraling van je bedrijf voor een groot deel door je online aanwezigheid wordt bepaald,
De uitvinder van klantenservice is niet gedocumenteerd, maar de titel wordt vaak onofficieel gegeven aan Alexander Graham Bell. Zijn telefoon bracht klantenservice naar een ander niveau.